Залиште телефон і ми зв'яжемося з вами протягом 15 хвилин!
Замовити дзвінок
Залиште телефон і ми зв'яжемося з вами протягом 15 хвилин!
Викликати спеціаліста

"Сьоме небо" – кращі натяжні стелі Києва!

(044) 223-06-79

Вибір кольору натяжної стелі

Колір майбутнього інтер'єру грає важливу роль в створенні комфортного і затишного простору. Адже людське сприйняття навколишнього світу нарівні з дотиком базується на візуальній оцінці того чи іншого об'єкту – людини, предмета, кімнати.

Якщо ми вперше заходимо в приміщення, ми відразу можемо сказати: легко в ньому знаходиться чи ні, чи вдало підібрани колір стін та стелі, чи не тисне на нас атмосфера кімнати. Ось чому таким важливим є професійний підбір кольорової гами для конкретного приміщення з урахуванням усіх його особливостей – габаритів, освітленості, призначення.

Від чого відштовхуватися

Якщо ви хочете, щоб ваш інтер'єр і натяжна стеля у ньому викликали захоплення, варто попрацювати, а точніше – добре подумати. Для початку дайте відповідь на наступні питання:

1. Чи буде натяжна стеля головним в інтер'єрі або ви визначите йому другорядну роль? Від цього буде залежати його акцентність – контраст або однотонне поєднання на фоні інших об'єктів. Віддаючи йому головну роль в оформленні, ви можете зробити його максимально оригінальним, а всі інші елементи інтер'єру акуратно додавати до нього.

2. Який колір буде найбільш вдалий для вашого приміщення – кімнати, торгового залу, офісного кабінету? Основний колір стелі повинен поєднуватися з кольором стін, меблів і килимів, гармоніювати зі шторами і багетами, покриттям підлоги. У його підборі потрібно орієнтуватися на стиль і призначення інтер'єру, ступінь холодності або теплоти, контрастності і яскравості навколишніх предметів.

3. Чи буде доречним обраний вами арт-принт в контексті даного приміщення? Розміщена на полотні величезна лілія або метелик повинні якось перегукуватися з предметами кімнати – квітами на столі, яскравими покривалами, шторами в аналогічному стилі. Розумно підбирайте тематику, підкріплюйте її декором і все буде чудово!

Який колір подобається вам?

При виборі кольору полотна натяжної стелі варто враховувати і психологічний аспект. У кожного з нас є улюблені кольори – в одязі, аксесуарах, навіть предметах побуту. Але для стель, на які ми дивимося щодня, вони не завжди актуальні. Занадто темні – через якийсь час нас пригнічують і викликають почуття депресії, надмірно яскраві та крикливі – починають дратувати. Вибір кольору для натяжної стелі – виключно справа смаку, однак є загальноприйняті стандарти, що визначають відтінок як щось більше, ніж світлову хвилю. Вони розповідають, як більшість з нас сприймає той чи інший колір і реагує на нього.

Гра світла – гра кольору

І ще одна порада щодо вибору кольору натяжної стелі. Він стосується візуальних ефектів у оформленні інтер'єру. Світлі відтінки – розширюють простір, додають легкість і світло. Вони легше сприймаються нашими очима і тому здаються нам більш універсальними. Темні відтінки на контрасті виглядають приголомшливо, головне – не перестаратися з їх використанням. Візуально вони звужують простір і опускають стелю, додають приміщенню таємничості і строгості.

Сподіваємося, наша стаття допоможе знайти правильне рішення і зробити інтер'єр вашого будинку або офісу неймовірно затишним, сучасним і грамотно оформленим! Детальніше вивчити ціни допоможе цей розділ.